Лампиони

Филтри
Филтри
Марка
  1. Concepta 7 артикули
  2. Rabalux 18 артикули
Покажи по-малко
Цена
лв.
-
на страница

Артикули 1-24 от 25

Страница

При избора на осветление у дома трябва да се определи предназначението на осветителното тяло. Дали то ще е с практична или декоративна цел. С практична цел са пенделите, полилеите, плафоните и аплиците. Те са предназначени за основно осветление. Лампионите и работните лампи  се използват за локално осветление, което осигурява светлина на дадени места. Използва се на места, които имат конкретна роля, като за четене или работа. Има и трети вид осветление - насочено. То се използва за акцентиране върху даден обект, като например растения, картини или сувенири. Нека разгледаме тези три типа по-подробно.

Какви са особеностите при избора на осветление у дома

  • Основно - Пенделите, полилеите, плафоните и аплиците са предназначени за основно осветление. Те се поставят централно на тавана. Освен да изберем осветително тяло, трябва да преценим колко силна и каква светлина искаме (мека, жълтеникава и топла, ярка или бяло-синкава). Взависимост от предназначението на стаята, можете да прецените кое е най-подходящо. Например за хол, спалня и детска стая меката светлина е препоръчителна, а в банята и кухнята е по-добре да предпочетете ярката;
  • Локално - осигурява светлина на конкретни места. Използва се на места, където се работи, чете или се върши друга дейност, която изисква локализирана светлина. При този тип, най-често използвани са настолните лампи, лампионите и работните лампи. За да бъде осветлението ефективно, не трябва да намалява отблясъците. Трябва да бъде достатъчно ярко, но и да не натоварва очите. То не е предназначено да осветява цялото помещение. За Ваше удобство може да се спрете на регулируема светлина. Стоящи лампиони в различни стилове, можете да откриете в магазините ни Домко, които оперират в София, Пловдив, Враца, Варна, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Хасково и Солун;
  • Насочено - наричано още акцентно осветление и се използва при подчертаване на предмети, растения или картини. Чрез него придаваме текстура на интериорния дизайн. Препоръчително е да се използват лед светлини, защото почти не отделят топлина и не биха увредили картините.

Комбинирайки тези три типа, можете да придадете много приятно усещане във Вашия дом. Не се притеснявайте да бъдете креативни.

Защо да изберете нас

Нека обобощим. При избора на осветително тяло първо определяме за какво ще се използва, след което избираме светлината дали ще е мека и жълтеникава или ярка и синкава, и последната стъпка е да изберем тялото.

В нашия онлайн магазин Domko.com ще откриете винтидж лампиони, полилеи, аплици и най-различни интериорни решения. Смеем да твърдим, че качеството и цените ни се препокриват. Дизайнерските ни лампиони са едни от най-предпочитаните от нашите клиенти. Нашите професионалисти са насреща за съдействие с избора на лампиони. Пазаруването с нас е лесно и бързо - нужно е да добавите артикулите, които искате да закупите и да изберете метод за плащане. Не е нужно да излизате от комфорта на дома, има опция и за доставка до конкретен адрес. Изборът на нещо толкова елементарно, като лампион, може да Ви затрудни повече от очакването. Доверете са на нашия екип. Тук сме за Вас!

Покажи повече