Безплатна доставка на всички онлайн поръчки

Полилеи

Филтри
Филтри
Марка
 1. Concepta 137 артикули
 2. Rabalux 85 артикули
Покажи по-малко
Цена
лв.
-
Състав
 1. АЛУМИНИЙ 9 артикули
 2. Алуминий 14 артикули
 3. Мрамор 5 артикули
 4. Пластмаса 1 артикул
Покажи по-малко
на страница

Артикули 1-24 от 233

Липсата на достатъчно светлина потиска настроението, снижава мотивацията, намалява работоспособността и поврежда очите. За да предотвратим тези нежелани ефекти, е важно да си осигурим качествено осветление, дори и когато слънчевите лъчи не са достатъчно. Вижте предложенията ни за красиви полилеи, с които ще внесете светлина във всяка от стаите в жилището.

Как да изберем полилей

В съвременния интериорен дизайн често се използват по няколко осветителни тела в една стая, за да се допълва техният ефект. Полилеят обаче е централното сред тях. И като такова, на него се пада задачата да осветява добре цялото помещение. Трябва да можем да го използваме самостоятелно, дори и без да са включени другите допълнителни лампи, и пак стаята да е достатъчно светла.

Височина

Първият критерий, с който трябва да се съобразите, е височината на помещението. Спрямо него можете да изберете по-малък, по-голям или особено пищен модел. Класическите полилеи висят от тавана на верига или по друг начин и са по-забележими. Таванните пък, както подсказва името им, са закрепени за самия таван и създават усещането за повече въздух в стаята.

Брой и вид лампи

Броят им зависи от големината на помещението и от мощността на всяка отделна лампа за постигането на общ ефект. Ако предпочитате приглушената атмосфера, бихте могли да заложите на такива със затъмняващ ефект. Що се отнася до типа крушка, вариантите с топла бяла светлина най-много се доближават до естествената.

Според стаята

За хола е подходящ пищен модел. Може да бъде с висулки, с оригинален дизайн и с повече лампи.

В спалнята е добре полилеят да е по-семпъл, а и не е нужно да има много крушки. В тази стая често се ползват и нощните лампи, така че функцията на основното осветително тяло е по-ограничена.

В кухнята също голямо значение имат допълнителните лампи над зоните за готвене. Централният полилей е подходящо да е таванен. Обърнете внимание и на материала. В това помещение има доста изпарения, така че заложете на полилей от стъкло и акрил, вместо на такива от плат, плетени и т.н.

За детската стая пък е обратното. Тук е важно да осигурим безопасно осветително тяло, така че по-подходящи са платнените и пластмасовите нечупливи варианти.

За коридора обикновено са предпочитани таванни модели, защото висящите често пречат. Можете да допълните ефекта със странични насочващи лампи, с аплици или с лампи в ниши.

Какви модели ще откриете в раздела

 • стъклени;
 • кристални;
 • с височина от 30 до 100 см;
 • с различен диаметър: от 20 до 75 см;
 • с различна мощност. Някои от моделите са предвидени да работят с една крушка 60W, други са с 3, 4, 5, 7, 9 и т.н. крушки със светлина от 40W, 50W, 60W и др., а има и пищни осветителни тела, които са проектирани за до 18 малки лампички;
 • висящи;
 • таванни;
 • аплици;
 • във винтидж стил;
 • модерни;
 • луксозни с много висящи елементи;
 • с индустриален дизайн;
 • със сребърен или златен блясък на металните части.

Защо да изберем от Домко

Още преди да се насочим към търсенето на полилей, е важно да имаме ясна концепция в какъв стил трябва да бъде той. Осветителното тяло е от съществено значение за комфорта в дадена стая, но е важно и като елемент от нейното обзавеждане. То трябва да се вписва перфектно в декорацията. Не забравяйте, че ако е висяща, лампата се превръща във фокусна точка за погледите, така че е важно да обединява цялостната Ви интериорна идея.

В магазините на Домко, както и онлайн на Domko.com, можете да избирате на достъпни цени сред разнообразие от луксозни модели, които сме подбрали от актуалните колекции на водещите световни интериорни дизайнери. Качеството е гарантирано, а визията – зашеметяваща.

Покажи повече