Безплатна доставка на всички онлайн поръчки

Корнизи за пердета

Филтри
Филтри
Статус Наличност
Марка
  1. Vidella 10 артикули
  2. Mika 3 артикули
Покажи по-малко
Цена
лв.
-
на страница

16 продукт(а)

Корнизите обикновено остават незабелязана част от интериора, но тяхното значение за цялостния вид на стаята е голямо, тъй като от тях зависи доколко естетичен ще бъде видът на завесите. Вижте какви са нашите предложения за корнизи и какви са предимствата на всеки вид.

Какво трябва да знаем преди покупката

Корнизите имат както естетична, така и практична роля. От една страна са важни за доброто закачане на завесите - те трябва да имат възможност да се придвижват по корниза свободно и с лекота. От друга страна визията на самото устройство също е от значение. Някои клиенти предпочитат то да е важен аксесоар, допълващ стила и вида на пердетата. Това го превръща в забележим детайл от цялостното обзавеждане.

Според прозорците

Когато дойде време да избирате между различните модели, имайте предвид, че няма стандартни и еднакви по размер прозорци, а именно те са основният фактор, с който трябва да се съобразите при избора. Задължително е да измерите всеки един прозорец поотделно, както и разстоянието между двете стени.

За да прецените колко дълъг корниз Ви трябва за завесите, първо е важно да сте наясно каква ще е дължината му. Единият вариант за закачане на пердетата е те да са разположени от стена до стена.

Другият е те да са разположени само пред прозорците. Това обаче не означава, че дължината на корнизите трябва да отговаря точно на размерите на прозореца. Препоръчително е те да бъдат с 20 см по-дълги отляво и отдясно, встрани от рамката на прозореца.

Според завесите

Важен е начинът, по който е предвидено да се закрепи пердето за корниза. Може да е с кукички, с щипчици, с капси, с колани, с връзване и т.н. От вида закачане зависи на какъв тип устройство трябва да се спрете: с улей, релсово и др.

Какви корнизи да избера

  • Релсови. Това е един от най-разпространените видове. Изработени са от ПВЦ профили, което ги прави много изгодно и достъпно решение. Оформени са като релси, в които се поставят колелата на кукичките или щипките, които държат завесата. В зависимост от броя на релсите, могат да са едноканални, двуканални или триканални. Първият вариант е класическият, предназначен за едно перде. Вторият (двойните модели) позволява да поставите едно до друго плътно перде и ефирна завеса, а при третия, към пердето и завесата можете да добавите и драперия;
  • Алуминиеви. Подобни са на релсовите и имат канали за движение, но са от по-издръжлив материал;
  • Тръбни. Тези модели са луксозни, стилни и с аристократична визия. Самите те са аксесоар към красивата завеса. Могат да са дървени или метални. Този модел обикновено не се монтира от стена до стена, защото дължината му е ограничена. Така че се поставят само над прозореца;
  • Телескопични. Те са вариация на тръбните и се удължават спрямо нужната ширина.

Как се поставят

Корнизите могат да се монтират към стените или към тавана със специални Г-образни конзоли, които се прикрепят с дюбели. Предварително направете измервания и отбележете средата на прозореца и средата на корниза за ориентир. Маркирайте и къде ще бъдат крайните му точки. Важно е да предвидите достатъчно разстояние между стената и завесата. Вземете предвид, ако под прозореца има радиатор или широк перваз. Ако е нужно, пригответе специални завои за ъглите.

Защо да купите от Домко

Високото качество е характеристика, с която се отличават продуктите, които предлагаме в Домко. И тъй като знаем, че за всяко освежаване на дома е нужна комбинация от разнообразни елементи, сме помислили за всичко. Онлайн на Domko.com, както и в нашите физически магазини, е лесно да комбинирате завеси от топ класа с най-подходящите аксесоари за тях: шини, стопери, свръзки, тапички, завои. Можете да разчитате за пълното оборудване на нас, при това – на достъпни цени. Разгледайте офертите ни още днес!

Покажи повече