Самозалепващо фолио

Колекции:
Филтри
Филтри
Цена
лв.
-
на страница

Артикули 1-24 от 168

Какви предназначения има самозалепващото фолио? Как да се възползвате от неговите предимства? Какво да знаете за поставянето му? Вижте няколко съвета и предложения от Домко!

 

Какви са приложенията на самозалепващото фолио

Самозалепващото фолио е практично решение на много интериорни главоблъсканици. Можете да го използвате за цялостна промяна на облика на някои мебели, както и на врати и други елементи. Интересно и евтино решение е още използването му за гръб на кухня.

То е перфектен начин и за прикриване на дефекти. При нарушени повърхности или надрасквания самозалепващото фолио ви дава възможност да превърнете дефекта в ефект.

Друго негово приложение е върху стъкла. С избирането на правилния дизайн можете да превърнете стъклото в преграда, в артистична табела и др. Много практично е и за огледала. С огледалните модели можете да разширите оптично пространството.

Може да се използва и за стени. Залепва се директно върху тях и служи като водоустойчиво покритие.

Самозалепващи се фолиа са използвани широко и в рекламата. С тяхна помощ рекламни надписи, лога и изображения могат да се прикрепят към всевъзможни повърхности. Единственото условие е съответните плоскости да са перфектно гладки.

 

Как да го поставим

Постигането на отлични резултати при използването на фолио до голяма степен зависи от качественото му поставяне. Трябва да действате внимателно и да се възползвате максимално от предимствата на самозалепващото покритие.

Важно е, преди да пристъпите към поставянето, да почистите повърхността, върху която ще го лепите. По нея не трябва да има неравности, мазнини или влага.

Следва измерването и изрязването на нужното парче. Нека то да е по-широко от работната площ, за да можете после да изрежете излишъка без риск парчето да не достигне с милиметър. Ако предстои да покривате широка плоскост, предвидете и как ще съвпаднат шарките на съседните парчета.

Полагането нека да стане от горе надолу. Премахнете защитния слой и постепенно залепвайте сантиметър по сантиметър, като с пластмасова шпатула отстранявате въздуха от средата към краищата. След като сте готови, изрежете излишните парчета с макетен нож.

 

Какви видове предлагаме в Домко

с имитация на камък, мрамор, мозайка;

огледално самозалепващо фолио;

  • едноцветни: розово, синьо, жълто, сиво, оранжево, кафяво, зелено и др.;
  • прозрачно с шарки;
  • с 3д ефект;
  • с арт дизайн;
  • с метален ефект;
  • карбоново;
  • с ширина от 45 до 90 см.
  • С онлайн магазин Domko.com можете да поръчате класни продукти за вашия интериор с доставка до всяка точка на страната. Възползвайте се от качествените предложения на топ цени в нашия каталог!
Покажи повече