Безплатна доставка на всички онлайн поръчки

Подложки

Филтри
Филтри
Цена
лв.
-
на страница

6 продукт(а)

Когато избирате настилка за пода, вие се ръководите от нейните качества, естетически вид и функционалност. Ако вече сте готови с избора, не забравяйте, че преди да пристъпите към монтаж, има още една подробност, за която трябва да помислите. За да се възползвате оптимално от качествата на избрания ламинат, мокет или друго подово покритие, е важно под него да осигурите качествена подложка.

Какво представлява

Подложката е задължителна стъпка преди монтажа на ламинат. Тя се поставя без значение каква е основата. Подложките служат за изравняване на евентуалните неравности по пода. Освен това осигуряват допълнителна топлоизолация и шумоизолация. Също така предпазват и от проникването на влага.

Предлагат се различни видове. При избора вземете предвид както спецификите на всяка от материите, така и дебелината. Тя повишава нивото на пода, така че я пресметнете при предварителните си изчисления. Различните модели могат да бъдат с дебелина до над 10 мм.

Какви видове подложки ще откриете в раздела

  • Полиетиленови и пенополиетиленови. Материалите са гъвкави и с отлични топлинни и шумоизолационни качества. Подходящи са за монтиране под различни видове настилки – за естествен паркет и за ламинат. Лесни са за монтаж, не гният и са устойчиви на влага и мазнини. Предлагат се полиетиленови подложки с различни дебелини (2мм, 3мм, 5 мм и др.);
  • Фибранни. Фибранните, или наричани още фибранови плоскости, са отличен избор при неравна основа, тъй като изравняват нивото и при нужда могат да го вдигнат. Изпълняват също и топлоизолационни функции. Отделните листове, предлагани в категорията, са с размери 100х50 см или 125х80 см, а дебелината варира от 3 до 5мм;
  • Шумоизолиращи. Намалява шума при стъпки. Някои от видовете служат и като добра пароизолация. Подходящи са и за подово отопление;
  • Мокетени. Добавят допълнителен комфорт. Може да се използват както в хола и спалнята, така и на стълби и за трапезария. Мокетените подложки се предлагат на руло, като дебелината на мекия материал може да бъде 5 мм, 11 мм и т.н.;
  • Противоплъзгащи. Конкретно този тип се използват за килими. Подложката се поставя между пода и тъканната настилка, за да я придържа стабилно.

Защо да изберете от Домко

Верига магазини Домко помагат при всяка стъпка от изграждането или обновяването на дома. Нашите продукти правят вашето жилище не само по-красиво и модерно, но и по-функционално, енергийно ефективно и комфортно.

Възползвайте се от възможността да поръчате качествени мебели, интериорни и екстериорни настилки и аксесоари на достъпни цени! Топ офертите ви очакват онлайн на Domko.com!

Покажи повече