Балатуми

Колекции:
Филтри
Филтри
Марка
  1. Ivc 16 артикули
  2. TARKETT TRADE 30 артикули
  3. TARKETT TRADE, СЪРБИЯ 5 артикули
Покажи по-малко
Цена
лв.
-
на страница

Артикули 1-24 от 47

Страница

Те са практични, лесни за поставяне и евтини. Предимствата на балатумите са многобройни, а огромното разнообразие от видове и модели позволява да създадете мечтания интериор, без да се нуждаете от голям бюджет.

Как да изберем балатум

  • Дебелина. На пазара се предлагат различни видове с дебелина от 1 до 4 мм. Колкото по-дебел е моделът, толкова по-голяма е издръжливостта му, което означава, че е подходящ за помещения с по-голяма натовареност. В описанието на отделните видове можете да видите общата дебелина на балатума, както и тази на покривния слой;
  • Дизайн. Той е изключително важен критерий, от който зависи цялостната визия на помещението. Можете да изберете варианти, чиято декорация имитира вида на плочки, паркет, камък, мрамор, дърво, пясък, мозайка, килим;
  • Клас на износоустойчивост. Тук можете да се ориентирате за издръжливостта на материала;
  • Трудногоримост. За балатумите се използва европейската система за означаване на горимостта на материалите. При нея основните категории са A2fl, Bfl, Cfl, Dfl, Efl и Ffl. Материалите, които са незапалими, като бетон и метал, се означават с A2fl, а всеки следващ клас е с една степен по-лесно запалим. Ако в описанието на продукта, който сте избрали е посочен клас Bfl или Cfl, това означава, че продуктът е високо устойчив на огън;
  • Ширина. При планирането на ремонта на помещението, важно е между частите на балатума да няма процепи. Това означава, че при избора е добре да се насочите към модели, чиято ширина е колкото тази на стаята или по-голяма. Предлаганите в Домко ширини на различните видове са между 2 и 4 метра.

За кои стаи е подходящ

Балатумът е отлично решение за подова настилка на разнообразни помещения, тъй като е издръжлив на износване. Негово много важно предимство пред плочките и паркета е това, че е гъвкав, което го прави устойчив на удари, изпускане на предмети и придвижване на мебели. Той не се напуква, осигурява топлоизолация и шумоизолация, има антибактериални свойства.

Най-често тази настилка се поставя в кухнята и коридора, тъй като тези помещения са с висока интензивност на използване и се налага често да се чистят, а това е перфектната настилка за бързо почистване. Освен това е водоустойчив и лесно се подсушава при изливане на течности.

Много практично решение е също поставянето на балатум в детската стая. Тя е място, което се използва активно и е важно да се почиства възможно най-често. Освен това децата играят на земята, а често и падат, така че подобна еластична настилка е много удачен избор. Сред предлаганите модели ще откриете разнообразни модели с детски дизайн и пъстри цветове.

Поставянето на балатум в хола също е често срещано решение. То е удачно, тъй като е икономично и лесно за реализация. Много от видовете са с дизайн като ламинат, което ги прави перфектна и естетична основа за килим.

Настилката може да се използва още за терасата, банята и за индустриални помещения.

С какво се почиства

Почистването е едно от главните предимства на балатума пред много от останалите настилки. Той може да се почиства с прахосмукачка, да се мете, да се мие. По него на практика трудно остават трайни петна. За да запазите блестящия му вид е достатъчно редовното му измиване с воден разтвор на стандартен почистващ препарат за под.

Защо да поръчаме от Домко

Искате да купите висококачествена подова настилка изгодно? В раздела на Домко за балатуми всички предложения отговарят на тези критерии. На Вашето внимание сме предоставили избор между разнообразни колекции от водещи производители. Сред най-популярните колекции в магазина ни са Alice, Bingo, Loft, Evolution, Olympic, Texline и други.

Можете да набележите харесваните от Вас артикули в Любими, за да ви бъдат винаги лесни за откриване и за сравнение на характеристики и цени. Когато сте готови с избора, онлайн поръчката на Domko.com става за минути, а доставката – за между 2 и 5 работни дни. Възползвайте се от топ качеството на разумни цени за своя дом!

Покажи повече