Интериорни бои

Филтри
Филтри
Цена
лв.
-
на страница

Артикули 1-24 от 46

Страница

Цветът на стените във всяка стая е един от определящите фактори, които са от съществено значение за стила, настроението, естетиката и уюта в помещението. Какви интериорни бои бихте могли да използвате, за да реализирате идеите си? Вижте какво предлагаме в Домко!

Какви видове интериорни бои има

Сатенени

Мекият им блясък се вписва както в стилни домове, така и в елегантни заведения, магазини и други. Високото качество и стабилност на тези интериорни бои ги правят подходящи както за вътрешни, така и за външни стени. Кадифеното покритие, което имат, до голяма степен пресъздава усещане за присъствието на едноцветни тапети, защото успява да отнеме от студеното излъчване на стената.

Миещи

Много практичен вариант, при който имате възможност за отлична поддръжка. Използва се за интериор и екстериор. Предпочитан е в домове, където живеят деца, тъй като след доста от пакостите им стените имат нужда от пребоядисване. В случая с миещите покрития обаче ще е нужно само измиване.

Дишащи

Този тип покрития помагат на стените да дишат и не задържат влага. Подходящи са за нанасяне върху всякакви мазилки.

Декоративни

Тук предложенията дават огромно поле за реализация на смели идеи. Интериорните декоративни бои с ефекти могат да впечатляват с метален блясък или с неравна повърхност, съдържаща кварцов пясък. Този тип пясъчни покрития Ви дават възможност да превърнете стените от фон, в участник със съществена роля в атрактивния дизайн на стаята. Характерна за покритията с частици е и тяхната здравина и устойчивост. Нужно е да обмислите добре комбинацията им с останалите елементи от обзавеждането си, защото те са силен акцент и не биха си подхождали например ламинат, който има по-силно изразен декоративен рисунък.

Как да изберете цвета

Това е едно от най-съществените решения, пред които сте изправени, когато планирате ремонт. Цветът на стените зависи най-вече от Вашите лични предпочитания и усет, но е важно да го съобразите и с някои други фактори.

Имайте предвид, че в стаи, в които няма достатъчно естествена светлина, би било добре да се спрете на по-светли интериорни бои. Те правят атмосферата по-ведра и приятна. Освен това светлите нюанси са подходящи за малки помещения, тъй като визуално ги уголемяват и създават илюзията за по-високи стени.

Ако имате желание да създадете успокояваща атмосфера, насочете се към пастелните нюанси на зелено, синьо, лилаво и други студени цветове. Имайте предвид, че топлите, като червено, оранжево и др., са активни цветове, които стимулират физическата, психическата дейност и комуникацията. Обикновено се препоръчват за стаи като кухнята и дневната.

Що се отнася до класическото бяло, по мнения на специалисти, то е универсално решение: неутрално, подходящо е за всякакви комбинации, синоним на чистота и невинност. Създава усещане за простор, и виталност.

Какви видове ще откриете в раздела

От колекцията Crystal Finish. Интериорни бои с декоративен ефект – стъклени перли.

Easyclean. Формула на водна основа, позволяваща многократно почистване. С най-високи показатели срещу поява на петна. Боите са подходящи за стени, тавани, дървени и метални повърхности. Матови.

С перфектна покривност. За повечето видове интериорни бои е достатъчно едно нанасяне.

Защо да поръчате от Домко

Ремонтът на дома винаги е амбициозно начинание, в което влагаме цялата си любов и желаем да постигнем перфектната хармония между красота, уют и удобство.

В обзавеждането или обновяването на работно пространство (магазин, офис, заведение), пък Ви води стремежът към стилна обстановка, която вписва актуалните интериорни тенденции в отлична функционалност и целесъобразност на помещението.

Без значение дали планираният ремонт е на дома, вилата или офиса обаче, винаги от огромно значение е и бюджетът. Оптималният вариант е да създадете естетичен и практичен дизайн изгодно. И той е напълно постижим. За целта са нужни два елемента: свежи идеи и добри цени. Ще откриете и двата при нас!

Domko е верига магазини, която повече от 20 години представя на българския пазар продуктите на водещите европейски компании. Открийте топ качеството и съвременни интериорни насоки онлайн на Domko.com!

Покажи повече