Безплатна доставка на всички онлайн поръчки

Первази

Филтри
Филтри
Марка
 1. Vox 39 артикули
 2. Egger 64 артикули
 3. KORNER 37 артикули
 4. SOLID 26 артикули
Покажи по-малко
Цена
лв.
-
Състав
 1. ПВЦ 11 артикули
Покажи по-малко
на страница

Артикули 1-24 от 166

Щом сте стигнали до первазите, значи ремонтът на пода е към края си и вече сте на финалните щрихи. Как да изберете обаче подходящите?

Какво трябва да знаем, когато избираме первази

Подовите первази са един от не толкова забележимите елементи от обзавеждането, но имат своето съществено значение. Те не само че придават на пода по-завършен и естетичен вид, но имат и изключително важна практична функция – под тях можете да скриете кабели.

Ето някои от факторите, с които да се съобразите при избора.

Височина на стаята

Макар да говорим за первази за пода, височината на тавана е ключов фактор при избора им. Важно е да има съразмерност и баланс. Обичайно стените на повечето помещения са високи 2,50 – 2,60 м. За тях подходящи са первазите с височина 6-10 см. Видовете с размери в този диапазон са и най-многобройни на пазара. Ако пък стаята е висока 3 и повече метра, можете да потърсите по-високи варианти (12-14 см).

Форма

Дали ще изберете семпла форма, с ясно изразени ъгли в краищата, или модели с по-плавни извивки, зависи от общия дизайн и стил на стаята.

Кабели

Както споменахме, пластмасовите первази са перфектният Ви съюзник, с помощта на който грозните кабели за интернет, цифрова телевизия и други технологични удобства, могат да се скрият съвсем дискретно, а и да са перфектно подредени, без да има опасност някой да се спъва в тях. В зависимост от това дали планирате да поставяте кабели зад перваза, съобразете модела, на който ще се спрете. Някои прилягат по-плътно до стената, докато зад други има повече място и специално пригоден кабелен канал.

Камуфлаж за фуги

Случва се при монтажа на паркета да са се образували технологични фуги. Тях също най-лесно ще прикриете с подходящите первази. Премерете колко е нужното за скриване разстояние и го съобразете с ширината на избрания модел.

Визия

Важно е да съобразите цвета на този аксесоар с цвета на самия под. В каталога ни ще откриете разнообразни дървесни нюанси, както и чисто бели модели.

Какво ще откриете в раздела

ПВЦ первази – влагоустойчиви, устойчиви на промени в температурата. PVC моделите са подходящи за хол, спалня, коридор, детска стая и сухите части на сервизните помещения;

 • Полиуретанови – издръжливи на водна струя и удари. Могат да се използват както за стаите, така и за банята. Подходящ завършващ елемент са за ламинирани, винилови и керамични настилки. Могат да бъдат боядисвани. Монтажът става лесно без необходимост от допълнителни инструменти – прикрепят се към стената само с помощта на лепило;
 • За паркет;
 • За ламинат;
 • Размери – сред моделите, включени в нашия продуктов каталог, имате възможност да поръчате такива с височина: 60 мм, 65 мм, 70 мм, 80 мм, 100 мм;
 • Дължина – предлаганите в каталога ни видове са с дължина 2500 мм;
 • Колекции – можете да изберете между колекциите Evo, Solid, Espumo, Evera;
 • Консумативи – за да изглеждат завършени, е важно да си набавите и нужните дребни консумативи: накрайници (леви и десни), както и вътрешни и външни ъгли.

Защо да се доверите на Домко

Проверен и доказан във времето принцип е, че ако правите ремонта си с помощта на Домко, нивото му се вдига няколко класи нагоре. Тайната е проста: ние включваме в каталога си само продукти на реномирани световни производители, с доказано качество и перфектен модерен дизайн.

Уверете се сами – разгледайте каталога ни! Пълния му вариант ще откриете онлайн на Domko.com, а много от продуктите Ви очакват и на място в десетките ни магазини в страната. Всеки артикул, предлаган при нас, е съобразен с последните модни тенденции в интериора и е с оптимална функционалност. А цените? Те са напълно достъпни, а всеки ден на страниците ни Ви очакват и многобройни промоции и намаления. Не пропускайте изгодните възможности за супер обзавеждане!

Покажи повече