Безплатна доставка на всички онлайн поръчки

Декинг

Филтри
Филтри
Цена
лв.
-
Състав
  1. 50% ДЪРВЕСНО БРАШНО 6 артикули
  2. 50% ПОЛИМЕРИ 6 артикули
  3. ПВЦ 2 артикули
Покажи по-малко
на страница

12 продукт(а)

Какво е декинг? Къде е подходящо да се монтира? Какви са предимствата? Научете всичко за тази практична настилка и вижте предложенията на Домко!

Какво представлява настилката декинг

Декинг е вид довършителен материал, който се използва за покриване на пода на открити и закрити площи. Продуктът е изработен от естествена масивна дървесина или от дървесно-полимерен композитен материал. Композитният материал (ще го срещнете още и като WPC – Wood-Plastic Composite) се състои от дървесен прах и ПВЦ.

Декинг покритието се състои от отделни плочи, които се монтират плътно една до друга. Изключително устойчиво и дълготрайно е. Издръжливо е на екстремни метеорологични условия като силно слънце и големи температурни амплитуди – не се поврежда както при изключително ниски (-40°C), така и при много високи (+70°C).

Декинг настилката е вдъхновена от корабостроенето. Именно оттам идва и името ѝ (deck – палуба). Целта е да се постигне перфектна сглобка и никаква влага да не може да навлезе под покритието.

Предимства на технологията

Основното предимство на настилката е, че е изключително издръжлива, което я превръща в далновидна инвестиция. Тя не се поврежда и деформира нито от продължително и силно слънце, нито от високи или ниски температури. Материалът е издръжлив на натиск и демонстрира висока товароносимост.

Освен това, при нужда от ремонт, е лесно премахването на част от настилката, и поставянето на нови плочи.

Композитните плоскости имат и допълнителни плюсове като висока устойчивост на абразия. От съществено значение е още, че са лесни за поддръжка. Покритието комбинира в себе си естетичната визия на естествения дървен материал и устойчивостта на гниене на пластмасата, присъща за ламинирания паркет. Запазва безупречния си вид в продължение на поне 20 години, без да има нужда от боядисване, омасляване или лакиране.

Къде можем да я поставим

Простият монтаж и скрита инсталация със система от скоби и клипсове прави настилката предпочитана за редица обекти. Подходяща е както за уюта на частните домове и вили, така и за изискания стил на заведения и хотели. Можете да я използвате с изключително разнообразно приложение:

  • Тераси. Декинг покритието комбинира практичността на външна настилка с уюта на интериорните решения. Често е избирано за тераси и веранди (открити и закрити);
  • Фасади. В случаи, в които предпочитате фасадата да има облицовка, този тип покритие ще Ви свърши перфектна работа;
  • Градини. Ако представата Ви за градина включва пътечки, тротоари, поставки за саксии на няколко нива, то WPC плоскостите могат да Ви помогнат да реализирате съвсем лесно идеите си;
  • Басейни. Водонепропускливите плоскости са подходящи за изграждане на подиуми и пътеки около басейни и изкуствени езера;
  • Стълбища. Стъпалата вътре или извън къщата Ви ще добрият стилна визия с декинг плочите;
  • Пейки, огради, беседки. Само фантазията Ви може да ограничи проектите, в които можете да включите красивите и практични покрития;
  • Интериор. Макар да говорим предимно за външни пространства, заради завидните качества на декинг дъските, те могат да бъдат използвани и за вътрешността на помещенията. Можете да облицовате с тях подове, стени и тавани. Бихте могли да ги включите в дизайна на хола, коридора, банята и т.н.

Защо да поръчаме от Домко

В каталога на Домко Ви очакват различни видове WPC декинг настилки. Квадратните плочки с дебелина 2 см, и ширина 30 см се монтират лесно с клик система. Ще ги откриете в разнообразие от цветове.

Повече от 20 години верига магазини Домко предлага на българския пазар най-актуалните съвременни интериорни и екстериорни решения от водещите европейски производители. Продуктите в нашия каталог се отличават с безупречна функционалност, отлична визия, топ качество и достъпни цени. Разгледайте ги онлайн и поръчайте на Domko.com с доставка до цялата страна!

Покажи повече