Безплатна доставка на всички онлайн поръчки

Политика за връщане и замяна

Уважаеми клиенти, ДОМКО гарантира качеството на всички свои продукти. Ако все пак, те не отговарят на вашите изисквания, Вие имате право да се откажете от един или повече артикула от направената поръчка в рамките на 14 дни след получаването им, като първо трябва да ни уведомите за това. Уведомяването става чрез използването на формата за контакт, намираща се на нашия Електронен магазин:

За гости

За регистрирани потребители

Потребителят може да върне стоките за сметка на ДОМКО, използвайки куриер на Спиди, с избор на тази опция при попълване на заявката за връщане или може да използва, друг начин за връщане на стоките за своя сметка, посочен в заявката за връщане.

Молим Ви да съхранявате правилно  продуктите, докато са във Ваше владение, както и когато ги връщате, за да се избегне повреда или загуба при транспортиране. Не забравяйте да запазите бележката от пощата или куриерската фирма, като доказателство, че пратката Ви е изпратена. В противен случай поемате риска от загуба на стоките преди да сме ги получили.

Моля, при връщане на стока, да спазите следните условия:

  1. Необходимо е да попълнете заявката за връщане, която ще намерите във Вашия профил в раздела „Моите поръчки“. След като изберете опция „Връщане“ на конкретната поръчка, моля да попълните данните относно вашето "Връщане";
  2. В секция Моите връщания, може да намерите генерираното от вас връщане и да попълните следващите стъпки от процеса, а именно да укажете начина на връщане с генерирана от нас товарителница или вие ще организирате сами вашето връщане.
  3. Така попълненото връщане ще бъде изпратено за одобрение от нас.
  4. Моля да имате предвид, следните особенности:
  • При връщане на отказана стока, тя трябва да бъде придружена от доказателство за покупката (фактура и касова бележка) и копие от Заявката за връщане (генериран при попълване формата в сайта), неизползвана, неразопакована и в запазен търговски вид, със запазена оригинална опаковка, адресирана до адреса ни за кореспонденция: гр. София, ул. Околовръстен път № 145;
  • По хигиенни причини, спално бельо, одеяла, възглавници, олекотени завивки, хавлиени кърпи и халати с отворена опаковка не могат да бъдат отказани или върнати, освен ако не е в правото на клиента да ги върне, т.е. имат дефект, потвърден от нас;
  • Артикули изработени или доставени по поръчка и персонализирани продукти, не могат да бъдат върнати или заменени, като клиентът носи отговорност за точността на подадените размери. Това не важи за случаите когато продукта с нестандартни размери е с дефект;

Възстановяването на сумата по отказан артикул/и след потвърждение от служител на ДОМКО, че върнатата стока отговаря на критериите по- горе, се осъществява по банков път по банковата сметка, която сте посочили в Заявката за връщане.

Не възстановяваме сума за артикули, върнати след 14-тия ден от получаването им, повредени, използвани артикули или такива с нарушена опаковка. В тези случаи ще Ви върнем артикулите обратно за ваша сметка.

Политиката на отказ от покупка не нарушава потребителските права на клиента в случаите на дефектни/повредени стоки.