Безплатна доставка на всички онлайн поръчки

Градински лампи

Филтри
Филтри
Марка
  1. Concepta 24 артикули
  2. Rabalux 37 артикули
Покажи по-малко
Цена
лв.
-
на страница

Артикули 1-24 от 61

Страница

Когато навън е тъмно и нощното осветление озарява градината или двора, атмосферата става магична и приказна. Имате ли нужда от малко вълшебство в края на деня? Вижте нашите предложения за градински лампи и фенери!

На какво да обърнем внимание при избора

Градинското осветление е целогодишно подложено на агресивното въздействие на околната среда. През лятото – на високи температури, през есенно-зимния сезон – на вятър, дъжд и сняг. Важно е лампите, които ще изберете за градината, да са от устойчиви материали, за да могат да издържат в продължение на години. Няма как да монтирате нови всеки сезон.

Друг фактор, който е от значение, е възможността за осветеност, която предоставят. Важно е да си изградите цялостна концепция за осветлението на целия имот. Трябва да няма тъмни петна от влизането през външната врата, по пътеките и до местата, които се предполага, че ще посещавате по тъмно: външна маса, външна чешма, цветна леха, барака за инструменти и др. Съобразете мощността на крушките и led прожекторите, които могат да се поставят във всяка зона.

Ако пространството е по-голямо, подходящо е да комбинирате различни източници на светлина: стоящи фенери, стенни, ниски лампички. Ако сте любители на детайлите, можете да постигнете ефектни резултати, добавяйки декоративни осветителни тела.

Какви градински лампи се предлагат в раздела

Стенни фенери

Стенните фенери могат да бъдат поставени на фасада на къща, както и на ограда. Те осигуряват осветление по пътеките покрай сградите. Имат ретро визия, която Ви връща в края на 19-ти и началото на 20-ти век. Стенните осветителни тела са подходящи и за големи тераси, на които ще придадат загадъчност и чар. Сред вариациите при стоящите представители на това градинско осветление са:

  • с висящо осветително тяло;
  • с насочено нагоре.
  • с цветни стъкла, напомнящи за красивите ретро витражи;
  • в различни цветове: черно, бяло и с меден блясък.

Стоящи фенери

Този тип градинско осветление можете да поставите на разнообразни места: на земята, от горната страна на огради, на тераси и др. Моделите са в сходен стил със стенните, така че бихте могли да ги комбинирате.

Висящи

Тази разновидност на градинското осветление най-много напомня на традиционния полилей – виси от тавана на верига. Можете да поставите такива в центъра на беседка, в лятна градина, над маса за хранене, намираща се под навес, на веранда, на тераса и др.

Важно е обаче да съобразите височината на тавана с тази на лампата. Ако таванът е твърде ниско, осветителното тяло може да се пада на нивото на очите и да заслепява хората.

Градинска стояща лампа

Високите модели с по един, два или три лампиона са копие на уличните лампи от началото на миналия век. Имат и декоративна функция - дори и през деня визията им добавя очарование, класа и романтика към градината и двора Ви.

Фасадни луни

Ако сте фенове на съвременния дизайн и предпочитате изчистената пред винтидж стилистиката, фасадните луни са подходящо практично решение. Можете да ги поставите по продължение на цялата ограда или фасада на сградата, за да постигнете равномерна светлина. Опцията за преместване на посоката на светлината Ви дава възможност да ги настроите прецизно и така, че да Ви бъдат максимално полезни. Изчистената семпла визия ги прави незабележими през деня и функционални след залез. Лед крушките осигуряват меко и дискретно осветление.

Защо да изберете от Домко

Когато търсите топ качество и отлична визия на мебелите и аксесоарите за дома, Домко е най-логичното решение. С продукти от водещи световни брандове ние Ви помагаме да реализирате най-смелите си мечти.

Имате проект за обновяване на двора? Всичко необходимо е при нас – от най-висок клас и на достъпни цени. Поръчайте естетично и практично градинското осветление онлайн на Domko.com или разгледайте моделите на място в нашите магазини!

Покажи повече