Изкуствена трева

Филтри
Филтри
Статус Наличност
Марка
  1. Condor Carpets 7 артикули
  2. Orotex 4 артикули
  3. Vebe Floorcoverings 3 артикули
  4. Lano Carpets 4 артикули
Покажи по-малко
Цена
лв.
-
Състав
  1. 100% ПОЛИПРОПИЛЕН 3 артикули
Покажи по-малко
на страница

18 продукт(а)

Мечтаете си за вечнозелена морава? Изкуствените треви са находчива хитрост, с помощта на която тази мечта е напълно постижима и лесно приложима за най-различни открити и закрити пространства.

Какво представлява

Изкуствената трева представлява равна основа, за която са прикрепени тънки нишки, перфектно наподобяващи на вида на естествената окосена трева. При висококачествените модели дори ще забележите, че стръкчетата са с различна дължина. Така те придават на настилката още по-естествен вид и представят тревата в различните ѝ фази – от показването на стръкчето над земята до окосяването.

Изработена е изцяло от синтетични материали и включва в състава си полипропилен и полиетилен с латексна основа. Това означава, че, от една страна, е изключително мека, от друга - се отличава със завидна здравина и устойчивост на интензивен трафик и няма опасност от изравяне на тревичките на местата, където се стъпва най-често. Освен това е устойчива на UV лъчи – цветът ѝ не се променя и не избледнява, а и здравината ѝ не се нарушава от слънцето.

Къде може да се използва

За двора

Знаем, че част от удоволствието на отглеждането на тревни площи е грижата за тях: поливане, косене... Но целият този непрестанен цикъл изисква време и усилия. А и колкото и старателни да сте в грижите си за моравата, тя може да Ви радва само през топлите месеци. Изкуствената трева обаче елиминира всички тези минуси и предлага само позитиви. Можете да я разположите, където прецените (върху пясък, пръст или бетон), и тя винаги ще бъде зелена, красива и подравнена. И ще Ви чака в отлично състояние, без значение дали живеете постоянно в къщата, или това е Вашата сезонна вила. Върху нея без проблем можете да положите Вашите градински мебели. Тази дългосрочна инвестиция Ви спестява редица разходи, които бихте имали за поддръжката на естествената тревна покривка.

За терасата

Тази изкуствена настилка ще Ви помогне лесно и бързо да превърнете терасата си в свежо градинско кътче. Новаторското решение от този тип изкуствени треви, да се използват като настилка за тераса, става все по-популярно и, ако заложите на него, то ще Ви създава настроение и комфорт винаги, когато излезете да се порадвате на гледката или да изпиете кафето си на въздух.

За спорт

Всъщност точно така е възникнала изкуствената трева – разработена е като настилка за покриване на футболни игрища. Днес се използва за разнообразни спортни и детски площадки.

За стена

Друга модерна интериорна тенденция е полагането на изкуствената трева върху стени. Стената с изкуствена трева се превръща във визуален център на стаята. Може на нейния фон да разположите саксии и кашпи с цветя на различна височина.

Интересно решение е и използването на изкуствената тревна настилка като аксесоар за ограда. С нея можете да покриете цялата вътрешна част на оградата, което ще придаде много по-приказен и романтичен вид на двора Ви.

Какви видове ще откриете в раздела

  • с различна височина на стръкчетата – от 2 мм до 40 мм (колкото по-висока е, толкова по-мека и комфортна е при стъпване);
  • с различна ширина на парчето (2 м или 4 м);
  • с различна гъстота (в характеристиките на някои от моделите можете да видите гъстотата на бода на квадратен метър);
  • в различни цветове: от бледи до по-наситени нюанси на зеленото, както и в червено, сиво и синьо.

Защо да изберете от Домко

Ако сте сред хората със смели идеи, които не поставят ограничения пред мечтите си, може би често срещате трудности при реализацията на авангардните си хрумвания. С Домко обаче ограниченията падат. В нашия каталог ще откриете всичко за дома, офиса и градината, при това – от най-висок клас. Продуктите ни са точно такива, каквито сте ги виждали в мислените си проекти – красиви, функционални, практични, издръжливи, а цените са напълно достъпни.

Разгледайте пълния ни каталог в онлайн магазина на Домко.

Покажи повече