Безплатна доставка на всички онлайн поръчки

Стиропорни корнизи

Филтри
Филтри
Цена
лв.
-
на страница

Артикули 1-24 от 36

Страница

Каква е функцията на стиропорните корнизи? Вижте повече за това и научете как да ги използвате и монтирате.

 

Какво представляват

Стиропорните корнизи са декоративен елемент, който обикновено се поставя по дължината на ъглите на стаята, между стените и тавана. Целта им е да придадат завършен вид на помещението и с тях то да изглежда още по-изискано и красиво.

Предлагат се модели с различни размери и в различен стил. Разнообразието ви помага да изберете точния дизайн, който подхожда на вашия интериорен стил.

Важно е да съобразите ширината на профилите с височината на стаите. За високи помещения можете да изберете стиропорни корнизи с ширина до 155 мм, докато за по-ниски стаи са подходящи по-тесни модели.

Кривините на стените обикновено личат най-много при прехода с тавана. Това е и другото предимство на стиропорните корнизи – с тяхна помощ може да прикриете някои несъвършенства.

 

Какво да знаем за монтажа

При монтажа се започва с измерването и подготвянето на профилите. Краищата им се отрязват с нужната дължина. За да могат отделните елементи плътно да прилепнат един към друг, там където те се срещат в ъгъл, корнизът се изрязва под ъгъл от 45 градуса, а там където се срещат на права отсечка – под прав ъгъл.

Лепилото се нанася на тънка ивица по продължение на краищата на летвата – там, където ще бъде контактната повърхност със стената/тавана. Всеки от елементите се залепва и притиска към стената добре до плътно закрепване.

След монтажа на всички стиропорни декоративни елементи остатъкът от лепилото по краищата се почиства с влажна гъба.

Важно е да имате предвид, че профилите се поставят, след като стените и таваните са напълно готови (шпакловани, боядисани или с поставени тапети). Ако обаче планирате тези стиропорни аксесоари да са в един цвят с фона, лепенето би могло да се случи след грундиране, а след това да боядисате стените и корнизите.

 

Какви видове стиропорни корнизи ще откриете в раздела

  • Предлагаме профили с ширина от 20 мм до 155 мм. Дължината им е 2 м;
  • С изпъкнал профил;
  • С вдлъбнат профил;
  • С изчистен дизайн;
  • С орнаменти.

Защо да изберете от Домко

Верига магазини Домко вече повече от 20 години предлага на българския пазар качествени мебели и аксесоари за дома от водещи световни производители. В каталога ни ще откриете атрактивни предложения, съобразени с актуалните интериорни тенденции, на отлични цени.

Онлайн магазин Domko.com приема поръчки денонощно 7 дни в седмицата и доставя до всяка точка на страната. Подарете си класа и стил с Домко!

Покажи повече