Матраци

Филтри
Филтри
Цена
лв.
-
на страница

15 продукт(а)

Как се събуждате сутрин? Отпочинали, пълни с енергия, готови за новите предизвикателства на деня? Или пък уморени, недоспали, лениви… Ако отговорът е вторият, замислете се как да подобрите качеството на съня си. Макар като негов враг често да бива посочван предимно стресът, всъщност огромно значение има и мястото, на което спите. Ако сте стресирани и уморени от тежкия ден, лошото легло и неудобният матрак задълбочават проблема с недоспиването.

 

Кои са най-добрите матраци

По-коректно е да кажем кои са „най-добрите за Вас“, тъй като спането на всеки човек има своите особености. Преди да пристъпите към избор или покупка, важно е да си дадете сметка на какви условия трябва да отговаря Вашият матрак.

 

Размер

Това винаги е първата характеристика, от която трябва да започнете. Обърнете внимание на размерите на леглото си и според тях изберете тези на матрака. Важно е да измерите не дължината и ширината на самото легло, а тези на вътрешната част, където ще поставите матрака.

 

Степен на твърдост

На първо място трябва да сте наясно доколко твърд желаете да е матракът Ви. Различните хора се чувстват удобно, когато лежат на различно твърда повърхност. Всеки предлаган на пазара матрак има посочена в характеристиките степен на твърдост: мек, средно мек, средно твърд, твърд. Важно е да сте наясно коя от степените е подходяща за Вас и за Вашия партньор.

 

Поза за сън

Предпочитаната поза има значение както при избора на споменатата по-горе твърдост, така и за това дали матракът да има еластичен горен слой. Ако предпочитате да спите настрани, добре е да бъде налице последното условие, за да получите опора едновременно и на кръста, и на раменете.

Ако предпочитате спането по гръб, среден, към твърд модел би бил подходящ за Вас.

 

Пълнеж

 • На пазара се предлагат матраци с различно съдържание на вътрешната част:
 • Пружинни - имат във вътрешността си пружини, оформени като отделни джобове или тип „бонел“;
 • Мемори – изградени са от мемори пяна, която е чувствителна към натиск и топлина;
 • От естествен или синтетичен латекс;
 • С различни слоеве – целта е оптимално да се постигне удобство чрез комбинация на качествата на различните материали.

С едно или две лица

Можете да го поставите с всяка от страните нагоре, като при някои от моделите те се делят на лятна и зимна. Всяка от тях има специфики, които я правят по-подходяща за съответния сезон. Създават усещане за хлад през лятото, и за топлина през зимата.

 

Гаранцията

Тази покупка е дългосрочна инвестиция, така че е важно да има възможно най-дълга гаранция. Тя е и доказателство за нейното високо качество. Сред предлаганите от Домко модели ще откриете такива с 25 години гаранция, както и такива с безсрочна.

 

Какви видове предлага разделът

 • Маркови (Pierre Cardin и други);
 • Италиански, испански;
 • С различни слоеве;
 • От мемори пяна;
 • Двулицеви и еднолицеви;
 • С различна твърдост;
 • С различна дебелина (от 18 до 30 см);
 • С разнообразни размери (от 82х190 см до 180х200 см).

Как да купим онлайн от Домко

Решенията за обзавеждането на спалнята са важни и с дългосрочно значение. Важно е да изберете всичко прецизно и да сте убедени, че продуктите са с топ качество.

Ние от Домко се грижим винаги да предложим най-високия стандарт за своите клиенти на достъпни цени.

Онлайн магазинът ни Domko.com е на Ваше разположение 24 часа в денонощието. Без значение дали сте регистриран потребител или нов клиент, можете да набелязвате продукти в „Любими“, както и да направите поръчка по всяко време. Плащането може да стане с карта, банков превод или с наложен платеж. Доставката става с наш транспорт за София и повечето от големите градове и с услугите на куриер за цялата страна.

Покажи повече