Безплатна доставка на всички онлайн поръчки

Вискозни килими

Всичко от практични съвети, Характеристики на продукти, Инструкции

Вискозните килими, внушават лукс и елегантност. Вискозата, със своят състав от синтетични влакна добити от целулоза, е определяна като синтетичният заместител на коприната и се характеризира с невероятна мекота и гладкост, а при допир оставя усещане за прохлада и комфорт.  Влакната на вискозата са деликатни и изискват специална грижа, за да ги поддържате чисти.  Не поставяйте вискозните килими в зони с висок трафик и висока влажност!

Поддръжка и почистване на килим от вискоза

1.Този килим е за употреба единствено в закрити помещения.
2.Транспортирането, временно деформира килима. Необходима е около седмица, за да се насладите на окончателната форма на килима.
3.Да се постави в помещение без висока влажност и голям трафик. Килимите от вискоза не са подходящи за позициониране в бани, кухни, сутерени!
4.Регулярното почистване включва ръчно почистване с четка или бавно и внимателно почистване с прахосмукачка на ниски обороти. Не използвайте приставката „четка“ на прахосмукачката!
5.При разсипване на течни или твърди субстанции да се отстранят незабавно. Ако разсипете течност, попийте веднага с чист и небоядисан парцал, като натискате петното надолу. Не правете кръгообразни движения и не търкайте!
6.Да НЕ се използва химическо чистене!
7.Внимателно подберете правилното място за поставяне на килима. Влакното от вискоза притежава малка еластичност и поради тази причина тежки мебели могат да причинят необратими следи по килима.
8.Дръжте настрана от остри предмети и камини!
9.По възможност, от време на време, променяйте местоположението на килима. Дори завъртането му на 180° може да намали износването на определени натоварени зони и да направи това износване по равномерно.
10.Излагането на директна слънчева светлина може да причини избледняване на цвета. Килими, поставени на директна слънчева светлина трябва да се завъртат редовно на 180°.
11.Никога не сгъвайте килима и не го поставяйте във въздухонепроницаемa найлонoва опаковка.

 

 

Назад към всички практични съвети