Первази за паркети

Филтри
Филтри
Цена
лв.
-
Избрани филтри
  1. Предназначение
    Первази за паркети
на страница

Артикули 1-24 от 64

Страница

Каква е функцията на первазите за паркет? Как да изберете точния модел и как да ги монтирате? Нашите консултанти отговарят на най-често задаваните въпроси.

Защо са необходими

Паркетът е трайно и качествено подово покритие, което придава на помещението завършена визия и комфорт. Первазите са задължителен елемент, без който подовата настилка изглежда незавършена. С тях стават незабележими възможните милиметри разлика в изрязването на различните плоскости. Первазите за паркет са естетичен и удобен начин да се свърже настилката със стената.

Те обаче имат и важна практическа функция. Оптимизират функцията на паркета като подова изолация и подобряват неговата влагоустойчивост и възможностите му за топло- и шумоизолация.

Какви видове первази за паркет има

Материал

Материалът, който ще изберете, до голяма степен зависи от вида на вашите настилки: дървени, ламинирани, МДФ и ПВЦ. Първият вариант е да се насочите към разновидности на този подов аксесоар, чиято визия да пасва перфектно на подовите плоскости и да изглежда като естествено продължение на паркета.

Друга възможност при избора е да заложите на первази, които да се превърнат в продължение на стените. Такива са полиуретановите модели. Те са универсални и дискретни. Това е добра идея за помещения, в които има два вида настилка. Така можете да придадете цялост на концепцията за обзавеждането на стаята.

Цветове

Первазите за съчетаване с дърво или ламинати са с класическа визия и цвят на дъб, бук, орех и т.н.

Моделите от полиуретан се предлагат в бяло и сиво. Могат да бъдат боядисани и в избран от вас цвят: в този на стената или в различен нюанс. Така имате възможност да ги съчетаете с друг елемент от помещението и да ги превърнете и в отделен акцент.

Размери

  • Дължина. Дължината на плоскостите е приблизително около 2,5 метра, като краищата им лесно могат да се режат и оразмерят, за да отговарят на размерите на стаята;
  • Височина. Можете да изберете стилни и красиви первази за паркет, високи между 60 и 100 мм.

Защо да изберете от Домко

Когато планирате ремонт, безупречното качество на елементите е от съществено значение. Материалите от висок клас гарантират дълготрайност, надеждност и функционалност на всеки елемент. Стилът също е ключов. Важно е да проектирате и създадете модерен, красив и впечатляващ интериор. Как обаче да съчетаете перфектно качество с топ визия и да се вместите в разумен бюджет?

Отговора ще откриете в каталога ни на магазини Домко. В нашия асортимент са включени предложения от водещите световни брандове на достъпни цени. Открийте ги на място във физическите ни магазини или онлайн на Domko.com!