Free delivery on all online orders

PVC Floor Coverings

Shop By
Shopping Options
Price
-
per page

13 Items

Как да изберем най-доброто подово покритие? Какви са предимствата на ПВЦ настилките и как да изберем най-подходящата? Вижте няколко съвета от Домко.

Какво е ПВЦ настилка

PVC, или известната още като винилова настилка, е сред най-модерните високотехнологични опции за покриване на пода. Подобно на ламинирания паркет, това покритие се състои от няколко слоя, които осигуряват качество и дълготрайност. Тези настилки са издръжливи и се използват както за частни домове, така и за обществени пространства. Могат да се поставят и в мокри помещения. Сред предимствата им е ниското ниво на шум, което се създава при стъпване по този вид ПВЦ покритие.

Какви винилови настилки да изберете

Натоварване

За да сте наясно дали ще е подходяща за Вашето жилище, офис или заведение, трябва да знаете възможното натоварване, което може да понесе. Можете да се ориентирате по европейската класификация EN 685, според която 23 е стойност, позволяваща максимално натоварване на домашни подове, 34 – за обществени, а 43 – възможно най-тежко натоварване при индустриална употреба.

Почистване

За да е лесна поддръжката на дадена подова настилка, е важно тя да е равна, без порести места и без грапавини. ПВЦ предложенията са именно такива и предлагат оптимално удобство. Поддръжката им е съвсем лесна – измиват се с вода или воден разтвор на почистващ препарат. Характерно за моделите от висок клас е, че са обработени със специално покритие, което предотвратява задържането на замърсявания и осигурява лесно почистване.

Цвят

Светлите нюанси създават оптична илюзия за уголемяване на пространството. Освен това, увеличават ефекта на осветеност на помещението, придават настроение и топлина. Тъмните, пък са подходящи за по-артистични пространства, внасят индивидуалност и характер на стаята. Добро решение са и за големи помещения, които искате оптично да „смалите“.

Какво да знаете при монтажа

Подгответе добре основата за монтаж. Широко разпространен мит е, че когато поставяте нова настилка и тя е плътна, тя ще неутрализира неравностите на пода. Това обаче не е вярно. Важно е основата да е гладка, равна и чиста. Така ще постигнете максимално сцепление и най-добър и дълготраен резултат. Ако не спазите това изискване, и залепите новата ПВЦ настилка върху недокрай отстранена стара или върху други неравности, рискувате под нея да остане въздух, което може да доведе до проникване на вода или деформиране на ПВЦ настилката (подуване или вдлъбване под тежестта на мебели).

Препоръчително е по време на монтажа, температурата в помещението да е между 15 и 29 градуса, както и ПВЦ настилката и лепилата да са престояли на тази температура 24 часа.

Преди да започнете с лепенето, е нужно разкрояване на настилката спрямо пода на помещението и полагането им на площта, за да улегнат. Важно е коректно да сте подготвили размерите. Следва лепенето.

Защо да се доверим на Домко

Онлайн, на Domko.com, Ви очакват висококачествени ПВЦ покрития от водещи на световния пазар марки като Beauflor, Ivc и други. Сред моделите ще откриете следните:

  • Подходящи за пода във всяка стая, включително и за баня;
  • Антибактериални;
  • С класове на износоустойчивост 22, 32 и 43, подходящи съответно за домашни, обществени и силно натоварени помещения;
  • С дебелина 2 или 2,5мм;
  • С ширина 2 или 4м;
  • С различни цветове и дизайни: дърво, камък, паваж, мозайка, пясък и други.

Високият клас ПВЦ настилки са удобно и практично решение за всяко помещение. В магазини Домко ще ги откриете не само с разнообразни визии, но и на изгодни промоционални цени. Изберете най-красивата за своя дом!

Show more