Free delivery on all online orders

Placemats

Shop By
Shopping Options
Brand
 1. Benetton Casa 2 items
 2. Guy Laroche 2 items
 3. D-C-FIX 24 items
 4. Mika 40 items
Less
Price
-
Composition
 1. 100% Cotton 23 items
 2. 100% Polyester 2 items
 3. 58%ПОЛИЕСТЕР/42%ФИБРОСТЪКЛО 14 items
 4. PCV 29 items
Less
per page

Items 1-24 of 68

Page

Обичате да аранжирате красиво масата за хранене и обръщате внимание на всеки детайл? Предлагаме Ви да разгледате колекцията ни от подложки, които ще добавят цвят и настроение.

Защо са ни нужни

Подложките за хранене са отличен помощник. Те имат както важна практическа функция, така и значение за постигането на желаните стил и атмосфера в помещението.

За чай или кафе

Когато поднасяте сутрешни или следобедни напитки, леки закуски или сладки, е подходящо да сервирате именно върху красиви поставки. Не е нужно да слагате дълга покривка, защото тя придава по-голяма официалност и формалност на случая. Подложките за хранене пасват чудесно на лекотата и непринудеността на подобни сбирки за чай, кафе или закуска.

За подчертаване на масата

Ако масата Ви е красива и за Вас е важна част от интериора, която не бихте искали да се скрива под покривка, подложките са идеалното решение. Можете да ги използвате за всяко хранене, включително за вечеря или обяд, както и когато сте поканили гости. Макар покривката традиционно да се приема като част от елегантното сервиране на блюдата, ако масата сама по себе си е важен елемент от общата визия на стаята, няма нужда да се лишавате от тази нейна функция. Не е нужно обаче и да поставяте съдовете и приборите директно върху повърхността ѝ, защото така пък има вероятност да я нараните, а и бихте създали неудобство за хранещите се – всяко полагане на чаша или вилица върху плота ще предизвика тропане. Подложката е спасителният вариант. С нея и масата е видима, и повърхността ѝ е запазена, и гостите се чувстват комфортно.

Върху покривка

Подложките за хранене могат да се използват и като допълнителен аксесоар. Бихте могли да постелите покривка в бяло или в друг неутрален цвят, а подложката върху нея да изиграе ролята на пъстър акцент, който разнообразява конфигурацията. Тя може да се комбинира с някой от цветовете в обзавеждането на стаята или да бъде тематична според повода, по който е подредена масата.

За градинско парти

Условията на открито често са по-нестандартни и за да си осигурим комфорт, трябва да сме по-комбинативни. Тези аксесоари за хранене са чудесно решение в много ситуации.

За деца

Минават години, докато хлапетата успеят да се приучат на внимателно хранене. Цветните, лесни за почистване детски подложки под техните чинии ще Ви спестят доста главоболия.

Какви видове подложки за хранене ще откриете в раздела

 • Форми: кръгли, овални или правоъгълни. И двата варианта са удобни. Съобразете избраната форма с общото обзавеждане и с формата на масата;
 • ПВЦ – изключително лесни за поддръжка – материалът не задържа петна и се почиства със забърсване с мокра гъба. Може и да се мие с вода;
 • Плетени – внасят екзотика и настроение. Разчупват атмосферата и строгите рамки;
 • От текстил. Памучната естествената материя създава усещане за спокойствие и баланс, а и е еко. Моделите, създадени от синтетични нишки или комбинираните (от памук плюс полиестер), пък са по-лесни за поддръжка – по-трудно задържат петна, по-бързо изсъхват след пране и обикновено нямат нужда от гладене;
 • Едноцветни – универсални са и е лесно да ги съчетаете с интериора. Ако покривката Ви е неутрална, именно те могат да са цветните петна, които ще включат масата в общия ансамбъл на обзавеждането;
 • С шарки тип „шевица“ – добавят традиционно очарование към аранжировката;
 • С надписи и рисунки;
 • С цветни фото колажи;
 • С различни размери: 38х38, 29х44, 30х40, 33х48 и др.

Защо да изберете от Домко

Когато избирате качествени аксесоари за дома, винаги можете да се доверите на Домко. Сред модерните луксозни продукти на нашите страници няма начин да не откриете точните мебели, текстил или украшения, които да се впишат в уюта на Вашето жилище. Поръчайте ги на достъпни цени във физическите ни магазини или онлайн на Domko.com!

Show more