Free delivery on all online orders

Laminate Floorings

Shop By
Shopping Options
Brand
 1. Balterio 2 items
 2. Classen 17 items
 3. Kastamonu 24 items
 4. Egger 92 items
 5. Faus 31 items
 6. Kronospan 124 items
 7. Pergo 178 items
Less
Price
-
Composition
 1. ATLANTIC 10 MO.RE! 13 items
 2. ATLANTIC 12 MO.RE! 5 items
 3. ATLANTIC 8 MO.RE! 14 items
 4. ATLANTIC TILES MO.RE! 6 items
 5. MO.RE! ЛАМИНАТ 1 item
 6. ORGANIC CLASSIC O.R.C.A. 11 items
 7. SUPER NATURAL CLASSIC SYNCHRO 10 items
Less
per page

Items 1-24 of 468

Page

Ламинираният паркет е практичен и създава уют. Приятен е за стъпване, практичен е за почистване и е отличен избор за домове и офиси. Колебаете се какъв вид ламинат е нужен за вашето жилище? Вижте нашите насоки!

Какъв ламинат да купя

 • Според интензивността на използване на помещението. Ламинираният паркет се използва както за домове, така и за обществени помещения и офиси. В зависимост от мястото, където планирате да го поставите, е добре да се ориентирате чрез класовете за интензивна употреба. Класовете, с които се определя устойчивостта са от АС1 (21) до АС5 (33). Клас 21 е подходящ за места с по-рядка и по-слаба натовареност на преминаването (спални, гостни стаи), докато най-високият клас 33 е препоръчителен за усилено преминаване, включително и за индустриални зони с висока степен на експлоатация. Те са доста устойчиви на натиск и надраскване. Класове 31 и 32 са отличен и надежден избор за жилища и офиси;
 • Дебелина. Тя до голяма степен определя здравината. Колкото по-дебел е ламинираният паркет, толкова по-устойчив е. Освен това има и по-добри топлоизолиращи и звукоизолиращи свойства. Различните модели са с дебелина между 6 и 12 мм.;
 • Устойчивост. Нивото на влагоустойчивост и водоустойчивост е от голямо значение за дължината на живота на ламинирания паркет;
 • Цвят. Тук, освен естетическите си предпочитания, вземете предвид и типа помещение. Ако е по-малко и искате визуално да го разширите, добре е да се спрете на светъл модел. Той ще създаде оптична илюзия за по-голям простор. Ако пък размерите на мястото са доста големи, с тъмен цвят на пода ще постигнете оптичното му стесняване;
 • Декорация. Отново я съобразете с архитектурата на стаята. Ако мястото е тясно и малко, изберете ламиниран паркет с малки шарки и дребни елементи (малки плочки и др.). Съответно колкото по-голяма е стаята, толкова по-добре в нея биха стояли големи видими елементи от декорацията на пода (греди и т.н.).

Как се реди ламиниран паркет

Има два типа ламиниран паркет в зависимост от начина на неговото подреждане. При първия частите се сглобяват. Те имат специален дизайн, който позволява сглобяването да бъде достатъчно здраво и стабилно и без използването на лепило между отделните елементи. Монтажът на този вид ламиниран паркет е сравнително лесен и може да се направи и от любители. Освен това, практично негово предимство е възможността лесно да се замени дадена повредена част с нова.

Другият вид ламинат е залепящият се. При него също има сглобяване на частите, но между тях се нанася и лепило (бързосъхнещо). Монтажът тук е по-сложен и е препоръчително да го възложите на професионалисти. Предимството на този модел е, че е по-здрав и по-устойчив срещу влага и мухъл.

Защо да се доверя на Домко

Няма как да постигнете модерна стилна визия на дома, без качествена подова настилка. В Домко предлагаме най-добрите интериорни решения със съвременна визия и топ качество. Нашите модели ламиниран паркет са търсени, заради отличната си здравина и дълготрайност.

 

Може да ги използвате за хол, кухня, коридор, стълбище и таван. Има възможност и да се монтират на стени, ако това е заложено в интериорното решение.

 

Сред вариациите, които ще откриете в нашия каталог, са различни видове ламинат – едноцветен или шарен, декориран като бук, орех, бор, камък, плочки, надраскан. Атрактивни са и цветните гланцирани модели.

 

Можете да разгледате предложенията ни на място в някой от магазините ни в страната или пък да поръчате лесно и бързо, директно от дома си чрез нашия онлайн магазин Domko.com. При нас на едно място откривате всичко: модерна визия, топ качество и достъпни цени – перфектната комбинация за вашия дом!

Show more
Distribution network by regions

Select an area on the map and see the cities with our distributors