Free delivery on all online orders

Runners

Shop By
Shopping Options
Brand
  1. Associated Weavers 8 items
  2. Alma S.P.A. 10 items
Less
Price
-
Composition
  1. 100% Polyamide 19 items
Less
per page

20 Items

Уютът и топлината в един дом са в пряка зависимост от подовите настилки. Ако те са твърде гладки и хладни, това създава не само усещане за студенина, но и физическо неудобство. Ако сте от хората, които обичат да стъпват на меко и топло, то пътеките са сред задължителните аксесоари за Вашето жилище.

Как да изберем пътека

Размери

Няма как да не започнем оттук. Широчината на пътеката е стандартна и обикновено варира между 67 и 120 см. Важно е да премерите добре мястото, за което Ви трябва покритие. Добре е да покрива колкото може повече от пода, така че изберете максималната възможна ширина. Дължината е по Ваш избор.

Основа

Когато избирате мокетени пътеки, от съществено значение за тяхната по-нататъшна употреба е основата им. Ако заложите на видове с гумена основа, това Ви гарантира по-голяма стабилност. Пътеката оптимално прилепва към подовата настилка и ще бъде елиминирана опасността от подхлъзване при ходене, без значение дали подът е с ламиниран паркет, плочки или друга настилка.

Обшиване

Някои пътеки се нуждаят от допълнително обшиване след отрязването. Информирайте се дали моделите, които сте набелязали са готови за употреба или ще имате допълнителни ангажименти след покупката им.

Какви цветове има

В зависимост дали искате пътеката да е незабележимо подово покритие или акцент в интериора, можете да избирате между различни варианти. Обикновено за помещения с усилен трафик, в домове с малки деца или за обществени помещения, биват избирани модели, при които цветът е меланжиран. Така леките замърсявания са по-малко видими.

Защо са практични

Функционалността е основно качество на мокетените пътеки. Те са леки за пренасяне и лесни за поставяне. Можете да ги слагате и махате по всяко време, без затруднения.

Много важно тяхно предимство е, че са лесни за почистване. Макар че се предлагат модели с по-нисък косъм, както и по-рошави вариации, всички те с лекота се почистват с прахосмукачка, включително и автоматична. Ако решите да им приложите мокро почистване, те изсъхват бързо.

Изработени са от синтетични материи, а тяхна основна характеристика е голямата устойчивост и издръжливост. Отличават се и с дълготрайност на цветовете. Те трудно избледняват и трудно се деформират.

Къде е подходящо да ги поставим

Мокетените пътеки са обичаен избор за коридори и стълбища. Лесната им поддръжка ги прави максимално функционални за тези пространства с усилен трафик.

Този тип тесни килими често са избирани още за детски стаи и спални, тъй като са перфектни за поставяне на местата за минаване между леглата и гардеробите. За кухнята също са удачен вариант.

Често нашите клиенти ги избират не само за своите домове, но също и за офиси и заведения. Лесната им поддръжка отново е определяща – те внасят топлина и комфорт, като същевременно могат да се почистват всекидневно и бързо.

Защо да купим от Домко

Когато търсите високо качество, но разполагате с ограничен бюджет, изборът Ви се стеснява значително. При нас, в Домко, обаче има решение на всеки проблем. Каталогът ни предлага огромно разнообразие от висок клас пътеки на промоционални цени. При нас ще откриете:

  • Модели с ширина 67, 80, 100, 120см;
  • Съставът им е 100% полиамид;
  • Структура на тъканта – букле с гумена основа;
  • Разнообразни колекции;
  • Цветни вариации;
  • Десени в различни стилове.

Колебаете се кой от нашите килими да изберете? Можете да ни посетите, за да се уверите в качеството им на място, в нашите магазини, както и да набележите любимите си модели онлайн. На нашия сайт Domko.com Ви очакваме 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Можете да разглеждате офертите толкова дълго, колкото желаете, за да вземете най-правилното решение.

Show more