Tablecloths

Shop By
Shopping Options
Brand
 1. Guy Laroche 12 items
 2. ATENAS, ИСПАНИЯ 13 items
 3. Bonita 17 items
 4. Bottigelli 30 items
 5. D-C-FIX 3 items
 6. Mika 1 item
Less
Price
-
Composition
 1. 100% Polyester 13 items
 2. 50% ПАМУК, 50% ПОЛИЕСТЕР 13 items
 3. PCV 5 items
 4. Пвц 45 items
Less
per page

Items 1-24 of 76

Page

Масата в трапезарията или хола е визуалният център на помещението и винаги първа привлича погледите. Би било добре да приковава вниманието с атрактивна визия и модерен стил, нали? Вижте колко ефектни са покривките и мушамите, с които предлагаме да я украсите!

Кога мушамата е практичен избор

Мушамата е перфектното практично покривало за всяка маса – тя не попива мазнини или течности. Върху нея можете да разливате и да окапвате и всичко изчезва с едно избърсване с влажен парцал. Е, трудно е да комбинирате стила ѝ с хол с класическа барокова атмосфера, но пък бихте могли да заложите на нея в модерната си съвременна трапезария.

Мушамата е отлично решение също и за кътове за хранене на открито. С нея не само че е лесно да почистите и подготвите за хранене масата в градината, но тя служи и като предпазен слой на Вашата красива мебел. Можете да я сменяте периодично, при официални поводи да я сваляте и да я заменяте с текстилна покривка, а дървеният плот под нея си стои все така здрав и с непокътнато покритие.

Как да изберем

Размерите

Първото условие, с което трябва да се съобразим, е големината на масата. Правилото е висящата част на мушамата за правоъгълна маса да бъде с дължина до 40см от всяка страна. Ако формата е кръгла, може и да е по-късо – около 30см, тъй като при кръглата форма тя се смъква по-лесно и е вероятно да се стигне до прищипване.

Когато трябва да избирате текстилна покривка и не Вие определяте размерите, а я купувате в готов вид, така че е важно да откриете готов модел, който пасва на подходящите за Вас размери. Най-малкото, което можете да си позволите като висяща част, е 20см. Ако е по-къса, масата няма да изглежда стилно. Подобна дължина би била подходяща само за градинска маса.

Ако обаче поводът е официален, дългите покривки са задължителни. Нерядко те стигат чак до пода.

Цвят

Масата заема централно място в обзавеждането на стаята, така че това, което я покрива, неминуемо ще бъде ключов цветен елемент в помещението. Важно е да подберете цвят или щампи, които подхождат на тапицерията на столовете, на пердетата и най-вече – на цялостния стил на обзавеждане. Цветът е само акцент, но общият стил е усещането, което ще остане у гостите.

Какви покривки ще откриете в раздела

Мушами

 • дебели – ПВЦ мушамите са плътни и здрави;
 • гладки или релефни мушами;
 • едноцветни;
 • с геометрични щампи;
 • с цветя мотиви;
 • с декорация на кулинарна тематика;
 • ширината на мушамите е от 130 до 140см (дължината поръчвате Вие).

Текстилни покривки

Красивите покривки са стилната основа, на която ще построите своята кулинарна феерия при сервирането. Но ако върху тях попаднат петна, те ще развалят цялостното добро впечатление.

Предлагаме решение на този проблем с висококачествените жакардови покривки, със специално покритие против петна. Материята им е 50% памук и 50% полиестер. Памучните нишки гарантират мекота, а полиестерните – здравина, трайни цветове и лесна поддръжка. Петната не се задържат по тази покривка и е лесно да се отстранят при измиване.

Тишлайфери

Луксозните тишлайфери са стилен аксесоар към холната или трапезна маса, който ѝ придава завършен вид. Те добавят романтичен нюанс и се превръщат в забележим акцент в обзавеждането.

Защо да поръчате от Domko.com

Качествените продукти за дома винаги са били запазена марка на Домко. В нашия каталог подбираме най-актуалните и красиви предложения от водещи световни интериорни марки.

Можете да разгледате офертите ни във физическите обекти на Домко, както и на Domko.com. В онлайн магазина имате възможност да разгледате разнообразните колекции по всяко време на денонощието и всеки ден от седмицата. Лесно е да се ориентирате и за актуалните промоции – в раздела „Пазарувай изгодно“ сме събрали всички продукти с отстъпки в цените. Поръчката става за минути, а доставката е за цяла България.

Show more