Free delivery on all online orders

Quilts

Collections:
Shop By
Shopping Options
Status Availability
Brand
 1. FAN 12 items
 2. Guy Laroche 14 items
 3. Mika 17 items
Less
Price
-
per page

Items 1-24 of 43

Page

Топлата завивка и меката удобна възглавница са задължителни фактори за добрия сън. Вижте какви са нашите предложения и какво да имате предвид при избора.

Как да изберем олекотена завивка

Пълнеж

Пълнежите на олекотените завивки могат да бъдат синтетични или от естествен материал. Сред синтетичните най-често използвани са полиестерните и силиконовите кухи влакна. Те осигуряват отлична обемност, топлина и са хипоалергенни. Освен това могат да се перат на много висока температура и изсъхват изключително бързо.

Естественият пълнеж може да е от памук, пух и пера или вълна. Приема се, че най-топлещи са вълнените олекотени модели, които осигуряват комфортна топлина и в най-студените зимни нощи. Те максимално се доближават до качествата на традиционните юргани, но са значително по-леки и удобни за ползване и съхранение.

Обърнете внимание на грамажа на квадратен метър. Той е посочен в описанието на всеки от продуктите в категорията и показва с каква плътност е материалът.

Плат

Олекотените завивки са облечени в текстил, от чието качество до голяма степен зависи трайността и здравината им. Вариантите за този плат са памук, синтетика (полиестер) или комбинация от памук плюс полиестер.

Памучните олекотени модели са дишащи и не запарват. Синтетичните пък са с голяма трайност и здравина. Освен това са антиалергични и не задържат акари и други микроорганизми.

Сезон

Макар всички олекотени завивки да осигуряват топла и мека прегръдка на тялото, не всички те са универсални по отношение на сезона, в който е най-подходящо да се използват. Предлагат се както зимни олекотени модели, които задържат топлината на тялото и го пазят от студа, така и прохладни летни шалтета, подходящи за комфорта през топлите месеци.

Какво да имаме предвид за възглавницата

Както и при завивките, тук също се предлага разнообразие по отношение на пълнеж и външна част. Възглавниците с пълнеж от полиестер или силиконови влакна са най-икономичният вариант, но и изключително комфортен.

Ако държите на естествените материали, вероятно ще предпочетете моделите пълни с гъши или патешки пух. Това е класическият метод, по който са създавани възглавниците на благородниците от векове насам, който и до днес е символ на перфектната мекота и комфорт.

Ако пък сте фенове на актуалните научни постижения, вероятно Вашият избор ще падне върху възглавниците с мемори пяна. Те се пригаждат към формата на главата и врата и осигуряват анатомична опора.

Какви видове ще откриете в раздела

Завивки

 • зимни;
 • летни;
 • с различни размери: за двойни и единични легла;
 • детски;
 • с пълнеж от пера и пух;
 • от кашмирена вълна;
 • от силиконови или полиестерни влакна;
 • с памучен или синтетичен плат.

Възглавници

 • с пълнеж от пух;
 • със синтетичен пълнеж;
 • с мемори пяна;
 • анатомични;
 • антиалергични;
 • с различна плътност и дебелина.

Комплекти

В раздела се предлагат и комплекти от олекотена завивка плюс възглавница – за възрастни или детски.

Как да ги поддържате

За да се избегне натрупването на прах и акари, препоръчително е както спалните комплекти, така и одеялата, шалтетата и възглавниците да се перат редовно. Затова обърнете внимание на условията за пране. Някои от моделите позволяват третиране до 95 градуса, докато при други трябва да сте по-внимателни и да не надвишавате 40˚, 60˚ и т.н. Проверете дали е уместна употребата и на избелващи препарати.

Защо да изберете от Домко

Ако за домашния текстил е важно да е с високо качество, то за спалните комплекти това е напълно задължително. Човек прекарва около една трета от времето си именно в спане и почивка, така че тези елементи от домашния комфорт са от значение за доброто ни здраве и кондиция.

Онлайн магазин Domko.com е мястото, където винаги ще откриете качествени предложения за дома на добри цени. Изпробвайте марковите модели на колекциите Mika, Guy Laroche, Kansas, Cashmere и много други!

Show more