Free delivery on all online orders

Table Lamps

Shop By
Shopping Options
Brand
 1. Concepta 74 items
 2. Rabalux 82 items
Less
Price
-
per page

Items 1-24 of 169

Page

Осветлението във всяко помещение е комплексна задача, която най-добре се постига при комбинация и правилен баланс между различни осветителни тела. Как се вписва настолната лампа в цялостната формула? Вижте няколко идеи от Домко!

Каква е функцията ѝ

Настолната лампа е важен детайл в цялостния осветителен замисъл.

В хола

Тук настолните лампи служат за локална светлина. Можете да поставите две в диагоналните ъгли на стаята – на малки масички или на шкафче, за да служат като акценти. Или пък две симетрични от двете страни на дивана. Подходящо е да са близо до кресло или диван не само заради естетическия баланс, а и защото така образуват удобен кът за четене. Внимавайте с височината на настолните лампи – крушките е добре да са под нивото на очите, за да не заслепяват. Така че, ако шкафчето или масата, на които ги позиционирате, са по-високи, нека настолното осветително тяло да е по-ниско и обратното.

В спалнята

В това помещение за релакс настолните лампи намират най-честото си приложение. Върху нощното шкафче, от двете страни на леглото те създават комфорт и перфектната атмосфера за почивка.

В спалнята бихте могли да поставите допълнително осветително тяло също на тоалетната масичка или друг обособен кът.

Работни

Този тип настолни лампи са незаменими. Нужни са за бюрото на ученика, за домашния работен кабинет и за служебния офис.

Как да изберем настолна лампа

При избора е важно да вземете предвид три основни фактора: стаята, в която ще я поставите, функцията, която ще изпълнява и стила на обзавеждането.

Ако е за хола, това означава, че функцията ѝ ще бъде по-скоро декоративна. В случая можете да си позволите по-луксозен и артистичен модел. Може да има цветни елементи, стъкло, плат, кристал… Важно е да се вписва в общия стил на помещението.

Ако избирате за спалнята, е по-добре да заложите на по-семплия дизайн и форми, тъй като в това помещение обикновено няма кой знае какви арт експерименти, а цветовете са успокояващи. Тук настолните нощни лампи обикновено се използват за четене, така че височината трябва да Ви е удобна.

Когато пък подбирате осветително тяло за работа или за ученическото бюро, потърсете възможно най-изчистения и практичен модел. Той трябва да заема колкото може по-малко място от работната повърхност, да не отвлича вниманието с декоративни елементи и просто да Ви бъде от полза.

За детската стая заложете на нощни лампи в свежи цветове, които ще се впишат в настроението на това помещение.

При избора обърнете внимание и на източника на светлина. Повечето модели са стандартни и могат да се използват както с крушка с нажежаема жичка, така и с лед осветително тяло.

Какви видове ще откриете в раздела

 • с височина от 20 до 80 см (високите са подходящи за поставяне на земята);
 • с диаметър на абажура от 13 до 46 см;
 • декоративни;
 • работни;
 • работни с подвижно рамо;
 • винтидж;
 • модерни;
 • в скандинавски изчистен стил;
 • класически модели от основа плюс абажур;
 • във формата на паралелепипед или цилиндър;
 • в бяло, сиво, черно, червено, розово, лилаво;
 • с обли или ъгловати форми.

Защо да изберете от Домко

Красивият и функционален дом е Ваша мечта? Ние в Домко от над 20 години сме пряко замесени в реализирането на хиляди подобни мечти. Каталогът ни предлага отлични възможности за пълно обзавеждане - от подовата настилка през мебелите до аксесоарите. Ние знаем, че за нашите клиенти е важно да открият всичко, което търсят, на едно място, без да се съмняват в качеството и класата му и им го предоставяме – в Домко има всичко за дома, при това на топ ниво. Знаем също, че им е трудно да се спрат само на един или два от многото красиви и модерни продукти в нашия каталог, но да предложим пълно разнообразие е единственият начин да сме убедени, че ще удовлетворим всички желания.

Открийте и Вие мебелите и аксесоарите за своя дом! В магазините ни и онлайн на Domko.com можете да ги поръчате лесно и на достъпни цени!

Show more