Free delivery on all online orders

Lightings

per page

Items 1-24 of 1429

Page

Светлината в дома влияе на настроението ни и се отразява директно върху трудоспособността ни. Ако планирате ремонт на дома, отделете специално внимание на концепцията за осветлението. А от Домко ще ви помогнем с богат избор на качествени и модерни осветителни тела.

Как да изберем осветителни тела
За антрето

Спецификата на входното помещение е, че когато влизаме отвън, често се случва да идваме от място с много силна естествена светлина и във фоайето да ни се стори твърде тъмно. Друга причина за това е и фактът, че в преддверието няма прозорци. Това означава, че трябва да го осветите добре. Можете да постигнете това с комбинация от висящ от тавана полилей или стенен пендел плюс лампион в най-тъмния ъгъл.

В хола

Наричана още всекидневна, това е стаята, в която прекарваме най-много време. Важно е осветителните тела тук да създават уютна атмосфера и да придават стил на интериора. Задължителен е красивият полилей в центъра, като може да изберете такъв, при който можете да променяте силата на светлината. Можете да допълните този полилей с подови лампи, както и с настолни. Бихте могли и да сложите аплици за допълнение.

Кухня и трапезария

Тук добрата светлина има важна практическа роля. Освен централното осветление за цялото помещение, е важно да поставите отделни източници на светлина (луни или LED ленти) над аспиратора, над мивката и под горния ред шкафове.
Областта над масата също трябва да има отделен светлинен източник. Например полилей с няколко лампи на различна височина. Можете като допълнение да поставите стенни или вградени лампи.

Спалня

Тук не е нужна силна светлина, тъй като целта е да си починем от стреса на деня. Така че добър избор е комбинацията от централно LED осветително тяло, скрито в окачения таван, плюс аплици на стената и нощни лампи до леглото.

Баня

Най-важното е тук източниците на светлина да са влагоустойчиви. Можете да изберете вградени в тавана луни, както и да поставите светлинни акценти около огледалото и в ъглите.

Какви видове има

 • Полилеи;
 • Пендели;
 • Плафониери и таванни лампи;
 • Аплици и стенни осветителни тела;
 • Лампиони;
 • Настолни лампи;
 • Луни и спотове;
 • Градински;
 • Линейно осветление;
 • За баня;
 • Детски.

Изброените видове осветителни тела могат да се използват самостоятелно или да се комбинират помежду си. Централното осветление във всяко помещение е важно да бъде достатъчно ярко, за да обгръща със светлина стаята, но и да не дразни окото.

Допълнителните светлинни тела могат да изпълняват ролята на акцент или да имат конкретна задача.

Тези, които служат като акцент, са важни не само от практическа гледна точка, но и като интериорен детайл. Те могат да насочват вниманието към дадена част или елемент от стаята (ниша, декорация и др.). Допълнителните интериорни тела, които изпълняват конкретни важни функции пък са тези над бюро, нощните лампи, кухненските лампи над електроуреди, лампичките около огледалото и др.

Важно е цялата светлинна композиция да е изградена с обща идея и отделните елементи да се допълват. Не бива да създават впечатлението, че всяко осветително тяло е добавено самоцелно.

Защо да поръчаме от онлайн магазина на Домко

Да ви представи съвременните интериорни тенденции и модерните аксесоари за дома е това, за което винаги може да разчитате на Домко. Оригиналните дизайнерски предложения от световни лидери във вътрешния дизайн правят нашия каталог богат и разнообразен. В раздела с осветителни тела можете да откриете както луксозни класически модели, така и абстрактни модели с нестандартна форма.

Можете да потърсите перфектните осветителни тела за Вашия дом и офис по различни критерии: големина в сантиметри (височина и диаметър), сила на осветлението (във ватове), тип крушка. Можете да сортирате резултатите и по цена, както и да отсеете само намалените модели. Онлайн магазинът ни Domko.com е на ваше разположение 24 часа в денонощието, но Ви съветваме да си отделите повече време за разглеждане, защото моделите са много и красиви, а изборът е особено труден.

Show more