Free delivery on all online orders

Sofas

Collections:
Shop By
Shopping Options
Status Availability
Price
-
Composition
 1. 100% Linen 1 item
 2. 100% Polyester 50 items
 3. ИЗКУСТВЕН ЛЕН 4 items
 4. КАДИФЕ 14 items
Less
per page

Items 1-24 of 73

Page

Удобните мебели са задължителни за създаването на уютен дом. Освен удобни обаче, от съществено значение е също да са красиви, модерни, функционални… Поне такива са нашите критерии при подбора на продукти за каталога на Domko. Вижте какво е добре да имате предвид при покупката на мека мебел.

Как да изберем мека мебел
Размерите

Макар и да изглежда логично да започнем оттук, все пак нерядко се случват грешки, дължащите се именно на некоректни мерки и сметки. Важно е да измерите правилно свободното пространство, с което разполагате, както и да предвидите евентуалното място, което ще е нужно за преминаване покрай отделните елементи от интериора. Предназначението на меката мебел е да Ви създава условия за релакс, така че е важно сядайки и лягайки на нея, да Ви е широко и комфортно.

Модел

Важно е дизайнът на меката мебел да се вписва в общата идея на стаята. Освен това, от съществено значение е да отговаря максимално на задачите, които ще ѝ възложите. Преценете колко човека обикновено ще сядат на нея, ще се ползва ли за лягане и за спане, дали ще бъде разположена до холна масичка или предимно ще се ползва за гледане на телевизия. Вземете всичко това предвид, когато избирате моделите на дивана и креслата. Важно е пълнежът на възглавницата да е мек, но и стабилен и да не Ви кара да „потъвате“, а облегалката да е с удобен ъгъл.

Дамаска

Тук, при избора се съобразете с възможностите за почистване, както и с това доколко често ще се налага това. При семействата с малки деца и домашни любимци е добре дамаската да не задържа петна и да е лесна за почистване.

За дома или за заведения

Качествената мека мебел е предпочитана не само за домашния интериор, а и за обзавеждането на ресторанти и клубове. Тук изборът зависи от стила на интериора на заведението. Важно е местата за сядане да са стабилни и издръжливи.

С какво се почиства

Много зависи от типа на покритието на меката мебел. Ако е естествена или изкуствена кожа, препоръчителната поддръжка е само с навлажнена кърпа.
При текстилните дамаски е добре да използвате специални препарати. Ако решите да си спестите препарата и да пробвате да почистите замърсяванията с обикновен продукт за пране, рискувате да оставите нови петна.
Най-добрият вариант обаче е да се доверите на професионална фирма за почистване, която ще разполага с най-подходящите препарати, техника и опит, за да почисти и подсуши дивана и креслата.

Какви видове ще открием в раздела
Дивани

 • Разтегателни;
 • С лежанки;
 • Кухненски;
 • За хол;
 • Ъглови;
 • С функция сън;
 • Кожени/текстилни;
 • С различни размери.

Кресла и фотьойли

Тези представители на меката мебел се предлагат със или без подлакътници. Има и разтегателни предложения. Някои от моделите са с метални крака, други са с плътни стени и тапицерия до земята.

Защо да купим от магазините на Домко

Всички модели мека мебел, предлагани както във физическите ни обекти, така и в онлайн магазина ни, се отличават с топ качество, съчетано с модерен дизайн. Работим с водещите производители на интериорно обзавеждане в света. Каталогът ни е не само място, където ще откриете продукти от висок клас за дома, но и отличен ориентир за модните тенденции във вътрешния дизайн. Тук Ви очакват луксозни топ предложения на водещите дизайнери в актуалните цветове за сезона. Класическите, доказано функционални модели, са представени в съвременна светлина, а има и авангардни предложения, които ще зарадват клиентите с новаторско мислене.
За нас е важно всеки модел, който предлагаме на Domko.com, да е красив, удобен и на оптимално добри цени. Доверието на нашите клиенти е най-добрият ориентир, че това е верният път.

Show more