Free delivery on all online orders

Towels

Collections:
Shop By
Shopping Options
Status Availability
Price
-
per page

Items 1-24 of 411

Page

Приятното усещане за мека кърпа след баня е част от цялостния ритуал за релакс. На какви хавлиени кърпи обаче да заложим, за да сме сигурни, че ще се радваме успокояващ допир и комфорт? Вижте тук!

От каква материя са качествените кърпи

Памукът е ключовата дума, когато говорим за качествени кърпи. Сред неговите основни предимства, благодарение на които си е спечелил правото да бъде водеща съставка в хавлиените аксесоари, е мекотата му. Памучните кърпи са меки и приятни на допир. Освен това са дишащи, позволяват на въздуха да циркулира през тях и не запарват.

И още нещо важно: памукът има хигроскопични свойства, тоест попива водата. Ако за други продукти това е недостатък, то за кърпите е важно предимство, тъй като памучната материя поема водата от мократа ни кожа и ни подсушава. При кърпите, в чийто състав преобладават синтетични влакна, можем да забележим, как се хлъзгат по кожата и не попиват добре водата. Ето защо е препоръчително винаги да избирате хавлиени продукти, които или са изцяло или поне в по-големия процент от съдържанието си памучни.

Какви видове кърпи предлага разделът

Състав

  • 100% памук – такива са класическите модели с отлично качество на повечето производители;
  • 100% египетски памук – разликата със стандартния е в типа растение, от което произхожда. Нишките на египетския вид са по-фини и това позволява по-гъстото им пришиване на квадратен сантиметър. Нишките освен това са и по-дълги, заради технологията на ръчно бране. Можете да познаете тази материя по плюшената мекота, напомняща коприна;
  • 100% егейски памук – плътността му (700 гр/кв.м) е по-висока дори от тази на египетския (600гр/кв.м);
  • 100% микропамук – за разлика от останалите памучни изделия, при които нишката, от която са изтъкани, е усукана, при микропамука има нулево усукване. Това прави кърпите още по-меки и абсорбиращи;
  • Комбинация между памук и бамбук. Съчетанието с бамбука прави материята по-еластична и устойчива;
  • Комбинация между памук и вискоза. За да се запази високото качество на тъканта, естественият материал трябва да е по-голям процент от синтетичния. Малкият процент вискоза обаче придава на хавлиения плат по-добра здравина и помага за запазване трайността на цветовете.

Размери

В зависимост от това за какво Ви трябва хавлиеният аксесоар, е важно да изберете правилния размер. По-малките (30/50см, 40/60см, 50/70см и т.н.) са подходящи за ръце, лице или крака.

За да го използвате за глава, поръчайте модел, който да е дълъг поне 100см, който да може да навиете като тюрбан около косата си.

За тяло ще се чувствате комфортно с по-дълги кърпи с размери поне 70/140см.

Предназначение

Повечето луксозни предложения, които ще откриете в раздела, могат да се ползват както в банята в домашни условия, така и са подходящи да сложите в багажа си за път, а също и да ги носите със себе си във фитнеса. Има и отделна секция, където ще откриете перфектни плажни модели.

Маркови

Представяме колекциите на Joop, Boss, Benetton Casa, Calvin Klein, Esprit, Roberto Cavalli, Tom Tailor и други топ брандове.

Защо да купим от Домко

Когато става дума за продукт, който ще се докосва до кожата Ви, то той трябва задължително да е с топ качество. Ние от Домко знаем това, и в каталога си сме включили само продукти за баня от висока класа. Марковите предложения ще Ви очароват със своята луксозна визия и несравнимо качество.

Предлагаме както отделни артикули, така и цели комплекти, които ще добавят стил към Вашата баня и ще затвърдят усещането за завършеност и внимание към детайла.

В нашите физически магазини в различни градове, както и в онлайн магазина ни на Domko.com Ви очакват стотици маркови предложения с разнообразни цветове и мотиви на достъпни цени. Можете да поръчате онлайн от цялата страна, а доставката пристига до вас за максимум 5 работни дни.

Show more