Free delivery on all online orders

Kids Lighting

Shop By
Shopping Options
Brand
  1. Concepta 1 item
  2. Rabalux 17 items
Less
Price
-
per page

18 Items

Детската стая е зоната в дома, която обзавеждате с най-голяма любов и грижа. Всичко трябва да е красиво, нежно, комфортно и перфектно. А какво трябва да имате предвид за осветлението на това помещение? Вижте няколко идеи от Домко!

Какво да знаете за осветлението на детската стая

Без ярка светлина

Първото важно условие за осветлението в детската стая е, че то не бива да бъде твърде рязко и ярко. За да не превъзбужда децата и да не се получи ефектът на свръхстимулирането, тук е подходяща по-меката светлина. С нейна помощ контрастът между светлина и тъмнина ще е по-малък и се създава спокойна атмосфера.

При поставянето на осветителни тела на тавана на детската стая, имайте предвид, че не е подходящо те да са точно над бебешкото или детското креватче, защото блестят директно в очите на мъника.

Няколко осветителни тела

Друг важен фактор, който трябва да вземете предвид, е, че е добре да поставите няколко отделни източника на светлина в детската стая. По този начин ще можете най-добре да подсигурите подходящото осветление в различни ситуации. Нощната лампа създава разкошна приказна атмосфера за четене на книжки вечер, а настолната пък е задължителна при подготовка на уроците или просто при извършване на други дейности на бюрото, като рисуване, моделиране и др.

Енергоспестяващи

Смисълът от оборудване на стаята с енергоспестяващи лед лампи е не само икономически. LED моделите не се нагряват, така че с тях освен ефективност ще осигурите перфектната безопасност за хлапето.

Дизайн

Осветителните тела за детска стая привличат вниманието на малчуганите и са част от цялостния идеен замисъл на помещението. Ако дизайнът е тематичен, несъмнено ще откриете интересни лампи в подходящи цветове и с подходящото оформление.

Какви осветителни тела можете да използвате

  • Полилеи. Те обикновено служат за централното осветление, което е особено важно за моментите на игра;
  • Точково осветление, лунички. Възможно е то да замести полилея и да бъде разположено в различни зони на тавана, за да обхване цялото помещение;
  • Стенно. То може да се разположи в няколко ниши;
  • Настолни лампи. Те биха могли да бъдат поставени на нощното шкафче или в зоната за учене;
  • Скрито осветление. То е стилно и дава възможност за различни светлинни акценти, а би могло да служи и като дискретна светлина за ориентация в помещението.

Защо да поръчате от Домко

Красив, качествен, функционален, модерен – такъв е интериорът, когато се доверите на Домко. В нашия каталог ще откриете най-актуалните световни тенденции в дизайна, а продуктите са от висок клас и на достъпни цени.

Поръчайте с доставка до цялата страна от онлайн магазин Domko.com!

Show more